Veelgestelde vragen

Vind hier je antwoord op de meest gestelde vragen.

Wat heb ik nodig voor Slim inzicht van Ipsum?

Je hebt een slimme meter nodig en een vrije poort op je internet router. Van ons ontvang je een abonnement op Slim inzicht + je eigen Ipsum Dongle. Dit kan je via onze webshop bestellen. Heb je eenmaal een Slim inzicht account, dan kun je de Ipsum App downloaden via de Apple App Store of de Google Play Store.

Hoe werkt de techniek van Slim inzicht?

De techniek van Ipsum is puur gebaseerd op de data afkomstig van je slimme meter. Via de Ipsum dongle wordt de data encrypted naar de beveiligde back-end van Ipsum verstuurd. De data wordt constant “gescand” waarbij we de vingerafdrukken herkennen van de elektronische apparaten in jouw huis. De uitkomst van de scan sturen wij vervolgens direct retour naar je account, wat je kan inzien via de Ipsum App, voorzien van het verbruik en de naam van het apparaat. Apparaten die nog niet voorkomen in onze database kunnen wij nog niet voorzien van een naam.

Ik ben mijn wachtwoord vergeten, wat nu?

Op het inlogscherm van de Ipsum App zie je de link “Wachtwoord vergeten”. Zodra je deze link volgt wordt er gevraagd om je e-mail adres. Via mail ontvang je van ons vervolgens een uitnodiging om je wachtwoord te resetten.

Waarom benoemen jullie geen 100% van mijn energieverbruik?

Op dit moment zijn wij door de beperkte informatie uit de slimme meter niet in staat alle apparaten te benoemen. Het merendeel van jouw energieverbruik brengen we in kaart en ons algoritme is zelf-lerend, dus we blijven continue verbeteren. Sommige apparaten zitten nog niet in onze database.

Welke apparaten kunnen jullie vinden?

Momenteel kunnen wij de koelkast, vaatwasser, wasmachine, oven, standby verbruik en je totaal verbruik automatisch herkennen. Deze apparaten vertegenwoordigen meestal het overgrote deel van jouw energieverbruik. Onze techniek zal steeds verder geoptimaliseerd gaan worden en ons algoritme is zelf-lerend. Hoe meer gebruikers, hoe meer elektronische apparaten we zullen gaan herkennen.

Ik zie nog geen apparaten, alleen maar totaal verbruik.

Het duurt even voor we genoeg verbruiksdata van jou hebben verzameld om apparaten te benoemen. Normaal gesproken zien we direct je totaal verbruik, waarna je sluipverbruik als eerste inzichtelijk zal worden. Als we dit eenmaal hebben vastgesteld zullen we de apparaten 1 voor 1 gaan herkennen en gaan benoemen. Na ongeveer 10-14 dagen ga je een goed beeld krijgen van het verbruik van jouw grootste energieslurpers. In de App zal je begeleid gaan worden in de eerste fase. We willen je zo goed mogelijk laten inzien wat we aan het doen zijn en wanneer je wat mag verwachten.

Hoe lang duurt het voordat ik alles zie?

Je totaal verbruik zie je vrijwel meteen. Binnen 5 dagen herkennen we als eerste je sluipverbruik, waarna de overige apparaten uit onze database volgen. Dit is afhankelijk van hoe vaak jij je apparaten gebruikt. Meestal zal binnen 10-14 dagen alles op volle toeren draaien en zie je ook je verbruik van je grootste energie-slurpers gaan zien.

Waarom moet ik mijn profiel invullen?

Je profiel gebruiken we om jou persoonlijke tips te geven, analyses voor je te te maken en om jouw verbruik te vergelijken met dat van anderen. Het heeft dan natuurlijk geen zin om appels met peren te vergelijken. Ook zullen wij op basis van de profiel-informatie onze service verder kunnen aanvullen en verbeteren. Hoe wij met jouw persoonsgegevens omgaan vind je in ons Privacy beleid.

Jullie benoemen een apparaat dat ik niet heb of wat niet heeft aangestaan. Hoe kan dat?

Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Ipsum zit nog in Beta en we zijn continue bezig met het optimaliseren van onze techniek. Zie je dat er een apparaat fout benoemd wordt, zou je ons enorm helpen door het ons te laten weten via support@ipsumenergy.com.

Kan ik zelf apparaten benoemen?

Nee, dat kan op dit moment (nog) niet.

Ik heb zonnepanelen, kan ik ook Slim inzicht gebruiken?

Nee, die is nog niet mogelijk. De ontwikkeling is momenteel in volle gang. Meld je aan voor onze nieuwsbrief op onze website en je hoort als eerste wanneer je het product kunt bestellen.

Wat doen jullie met mijn data?

Wij willen als eerst opmerken dat wij nooit zonder voorafgaande toestemming van jou gegevens aan derden zullen verstrekken die terug te voeren zijn op jou als persoon! (persoonsgegevens in de zin van de Wet bescherming persoonsgegevens). Ipsum gebruikt jouw persoonsgegevens voor het onderhouden van een goed contact, bijvoorbeeld voor het versturen van nieuwsbrieven of voor het afhandelen van een vraag of klacht. Ipsum gebruikt jouw (anonieme) verbruiksdata voor onderzoeksdoeleinden, het verbeteren van onze techniek, het zorgen voor een juiste werking van de techniek, voor het anoniem vergelijken van zelfde type huishoudens (eventueel in bepaalde regio’s) en voor marketing doeleinden. Voor een volledig overzicht, check onze privacy policy.

Ik heb nog geen slimme meter, hoe kom ik er aan?

Op www.slimmemeters.nl kun je je postcode invullen om te zien wanneer jouw huis aan de beurt is. Wil je sneller een slimme meter, dan kun je die (tegen een vergoeding) aanvragen bij jouw netbeheerder.

Hoe weet ik of mijn elektriciteitsmeter geschikt is?

Als je na 2013 een nieuwe elektriciteitsmeter hebt ontvangen en geen bezwaar hebt gemaakt dat dat een slimme meter werd, dan is hij geschikt!

Ik heb al een dongle in de P1-poort van mijn slimme meter, kan ik die ook gebruiken voor Slim inzicht?

Ja, dat kan. Wel zal je hiervoor een data splitter moeten aanschaffen. Zo wordt de data gesplit, maar niet de stroom toevoer, let daar dus goed op als je dit wilt toepassen.

Ik zie mijn verbruiksgegevens niet meer, wat is er mis?

Binnen Ipsum wordt dit actief gemonitord en sturen wij je hierover notificaties op het moment als er iets niet goed gaat. Of en hoe vaak je de notificaties wilt ontvangen kan je zelf instellen. Ga naar je Ipsum App –> selecteer “Meer” rechts onderin –> selecteer vervolgens “Instellingen berichten” en geef bij “Status notificaties” je voorkeur aan.

Kan ik ook mijn gasverbruik zien?

Ja, dat kan. Momenteel kunnen we alleen nog geen gasverbruikers herkennen en benoemen.

Ik woon niet in Nederland, kan ik ook Slim inzicht van Ipsum krijgen?

Op dit moment is Slim inzicht alleen voor huishoudens in Nederland beschikbaar. Binnenkort zullen ook andere landen volgen. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief als je op de hoogte gehouden wilt worden wanneer het zo ver is. Je kunt je ook alvast aanmelden via ons contactformulier. Vergeet dan niet erbij te zetten in welk land je woont. Wij laten het je weten zodra ook jij Slim inzicht kunt krijgen.

Ik heb al Toon, kan ik ook Slim inzicht krijgen?

Ja dat kan zeker! Want met alleen Toon kom je er natuurlijk niet. Wat je zal moeten doen is de data “splitten” met een data splitter. Let er hierbij goed op dat de data wordt gesplit maar niet de stroomtoevoer.

Ik heb problemen met installeren van de Ipsum Dongle, wie kan ik bereiken?

We staan voor je klaar! Stuur een mail naar support@ipsumenergy.com en omschrijf je probleem zo volledig mogelijk.

Er lijkt iets niet te kloppen, hoe kan ik jullie dit melden?

Via onze support desk ontvang wij graag je tips, opmerkingen of vragen. Dit kan via: support@ipsumenergy.com. Wij zullen jouw feedback gebruiken om onze dienst te verbeteren.

Ik ga verhuizen/ben verhuisd, wat nu?

De keuze laten we graag aan jou over. De data kan met je mee verhuizen. Echter zal dit wel een vertekenend beeld geven bij het verbruik van je nieuwe woning. Je kan er ook voor kiezen om opnieuw te beginnen. Hiervoor zal je wel de installatie van de Ipsum dongle opnieuw moeten doen.

Ik heb een klacht, waar kan ik terecht?

Met al uw klachten kunt u terecht bij support@ipsumenergy.com. Wij proberen jouw klacht zo snel mogelijk in behandeling te nemen en op te lossen.

Mocht jouw vraag hier niet tussen staan, neem dan contact met ons op.